25 Mayıs 2011 Çarşamba

Başbakan Aydın'a Gelicek

Yaklaşan 12 Haziran Milletvekili genel seçimleri öncesinde Cuma günü Aydın’da olacak Başbakan Recep Tayip Erdoğan, halka hitap ettikten sonra 63 ayrı projenin toplu açılışını gerçekleştirecek.

Cuma günü 14.00 sırasında İstasyon Meydanı’ndan halka hitap edecek Başbakan’ın Cuma Namazı’nı da Aydın’da kılması bekleniyor. İstasyon Meydanı’ndaki mitingin ardından tamamlanan 1. özel sektör 63 projenin açılışını Aydın Kadın
Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde düzenlenecek resmi törenle yapacak.
Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 17’si yoğun bakım ünitesinde olmak üzere toplam 254 yatak kapasiteli olacak. Bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak projelerden biri olan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, hastane hakkında bilgiler verdi.

BAŞBAKAN 185 MİLYON TL’LİK 63 PROJENİN AÇILIŞINI YAPACAK
Yeni hastaneyle koğuş sisteminin terk edildiğini belirten Vali Coş, hastaların tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlarını kaldıkları odanın içerisinde gidereceklerini söyledi. Hastanenin ileriye dönük araştırma ve eğitim hastanesi olması için ayrıca çalışma yürüttüklerini dile getiren Vali Coş, hastanenin 32 Milyon TL’ye mal olduğunu açıkladı.
Aydın’daki hastanelerdeki bütün kadın hastalıkları ve çocuk servislerinin bu hastanede toplanacağını ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan’ın açacak olduğu projelerin toplam maliyetinin 185 Milyon TL olduğunu belirtti.

AÇILIŞI YAPILACAK YERLER
254 Yataklı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi,
1000 kişilik Adnan Menderes yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu
Nazilli Kültür Merkezi
Milet Müzesi
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası
13 Okul
Aydın Vilayetler Öğrenci Yurdu
Merkez-Kuşadası-Nazilli Mobese sistemi
Aydın Trafo Merkezi
Horsunlu Huzurevi
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Merkez Ovaeymir Aile Sağlığı Merkezi
Merkez İmamköy Sağlık evi ve lojmanı
İncirliova Nazmi Topçuoğlu İlköğretim Okulu Pansiyonu
2 adet kapalı spor salonu,
14 adet Köy İçme Suyu tesisi
7 adet sulama tesisi
9 adet köy yolu yapımı
Aydın Merkez Vakıf Binası
3 adet sentetik çim saha
DORA 2 Jeotermal Elektrik Santrali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder