25 Mayıs 2011 Çarşamba

Çam Fıstığı Festivali Başladı

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bu yıl 7.si düzenlenen Koçarlı Çamfıstığı Festivali başladı.


 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivalin açılışı kortej yürüyüşü ve halk oyunlarının gösterileri ile başladı.
Koçarlı Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan çamfıstığı festivalinin açılış törenine, Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, AK parti Aydın Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili adayı Bülent Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Adayları Semiha Öyüş, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç,
Koçarlı Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, çevre belde ve ilçelerin belediye başkanları üreticiler ve Koçarlı halkı katıldı.
Halk yürüyüşü, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan 7. çamfıstığı festivalinin açılış konuşmasını yapan Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen fıstık üreticilerinin daha bilimsel ve teknik üretim yapabilmeleri çalıştıklarını ve tesis sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Üreticilerin, tapu sorunu odluğunu da kaydeden Başkan Şen, bu sorunun çözümü için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.
Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, festivalin sadece eğlenmek anlamına gelmediğini belirterek, çam fıstığının Koçarlı'da belli başlı geçim kaynaklarının başında geldiğini ifade eden Özarslan, "Koçarlı'nın ovasında pamuk ve mısır üretilirken, dağlarında incir zeytin ve çamfıstığı üretiliyor. Koçarlı’nın dağlarındaki zeytin ve çamfıstığı köylerimizdeki insanlarımızın başlıca geçim kaynakları arasında yer almaktadır. Türkiye’nin yıllık çam fıstığı üretimi bin 200 ton, bunun önemli bir kısmı Ege’de Ege’nin de önemli kısmı Koçarlı’da gerçekleşmektedir.Koçarlı’da 14 bin hektar alanda çam fıstığı üretimi yapılıyor. Bu üretimi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder